- for brukere og brukervenner -
Foreningen for human narkotikapolitikk (
FHN)

- hardcore harmreducers -

Nyheter fra første halvdel 2012, 2011, 2010. 2009. 2008. 2007/2006

Første halvdel 2012:

Radio Nova, Grenseløst 25. desember 2012:
Nederst på rangstigen av Olaf G. Alteren.
Stoffbrukere er i dag fritt vilt i Oslo. I denne utgaven av Grenseløst møter vi leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen. Du får bli med ut i det åpne rusmiljøet, og høre hva de selv mener om den jobben Knutsen gjør i Oslo.

Nyemeninger.no 21. desember 2012:
Narkotikapolitikk: Spill for galleriet fra helseminister Jonas Gahr Støre? av Arild Knutsen.
Støre sier til TV2 Nyhetene at vi vet for lite om hva det er som virker, men det stemmer ikke. Dette er allerede spilt inn til regjeringen, med henvisning til forskningsrapporter, men de likte ikke svarene og derfor avviste de dem.

TV2, God Morgen Norge 13. desember 2012:
Heidi Aastad og Arild Knutsen i studio, for å snakke om Prosjekt narko.

Premiere:
Dokumentar: Breaking the taboo
Narrated by Morgan Freeman (English version), this groundbreaking new documentary uncovers the UN sanctioned war on drugs, charting its origins and its devastating impact on countries like the USA, Colombia and Russi..

Ole Magnus Kinapels video fra Faglig vorspiel til Verdens aidsdag:

Nettavisen 30. november 2012:
De drar hit på grunn av sexkjøpforbudet av Henrik Arneberg.
Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk sier til Nettavisen at det er kjent at kunder tar med kvinner til Sognsvann. - Jeg tenker disse funnene bekrefter at rusavhengige har..

Ole Magnus Kinapels video fra Stoffbrukerdagen 2012:


Osloby.no 23. november 2012:
Politiet har bortvist rusmisbrukere 13.046 ganger på 1.5 år av Svend Ove Kvilesjø og Espen Hofoss.

Foreningen for human narkotikapolitikk mener politiet saboterer hjelpetiltak for narkomane. Politiet, derimot, mener situasjonen for rusmisbrukere i Oslo blir stadig bedre.

VG.no 22. november 2012:
Stikkene går langt ned i klementinene av Sissel Kruse Larsen og Audun Beyer-Olsen.
Jeg åpnet opp en klementin for å se hva det kunne være noe, og det ser tydelig ut som klementinene var blitt stukket i av sprøytespisser. Stikkene går langt ned i klementinene, forteller han.

TV2 Nyhetene 20. november 2012:
Frykter hun vil dø hvis hun overlates til seg selv av Ronnie Baraldsnes og Birthe Steen Hansen..

Rusavhengige protesterte tirsdag mot ruspolitikken i Norge. De etterlyser flere tiltak, blant annet bedre oppfølging og ettervern. Michelle Muren er en av de få som har fått hjelp, men frykter nå at hun havner på kjøret igjen.

dittOslo.no 20. november 2012:
Stoffbrukere må avkriminaliseres av Maria Ingolfsdatter Randal.

For femte år på rad demonstrerte rusmiljøet i Oslo mot ruspolitikken i Norge tirsdag. Brukerne ville levere tilbake Stortingsmeldingen «Se meg!».

nyhetene24.no 20. november 2012:
Krever endring i ruspolitikken av May Andrine Gran.

I dag slapp rusmiljøet inn for femte gang på Stortinget. - Situasjonen i rusmiljøet er mer prekær, mener leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

dittOslo.no 20. november 2012:
Reaksjonære holdninger har fått kvele rusforslagene av Hege Bjørnsdatter Braaten.
Nå er vi lei av å bare bli sett. Det er lite i rusmeldingen som tyder på at de har lyttet til brukerne. Vi krever en ny stortingsmelding, den bør hete «Hør meg!», skriver leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen i en pressemelding.

Aften 12. november 2012:
Et ubarmhjertig forslag av Arild Knutsen, FHN.
Arbeiderpartiets forslag om tiggeforbud er ubarmhjertig. De som det først og fremst vil ramme, er vanskeligstilte stoffbrukere, psykisk syke, flerdiagnostiserte og romfolk. Forslaget vil, om det vedtas..

P4 12. november 2012:
Bør få gratis tannbehandling av Maylinn Lykken.
15.000 rusmisbrukere står i fare for å få alvorlige helseproblemer som følge av dårlig tannhelse. Det opplyser Foreningen for human narkotikapolitikk til P4 Nyhetene

Osloby.no 12. november 2012:
Vil gjøre det lettere å jage folk som sover ute av Jørgen Svarstad.

- Det blir i praksis forbudt å sove ute, mener Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, til Aftenposten.no.

Nettavisen.no 08. november 2012:
«Dødsdopet» herjer i flere land av Henrik Arneberg.

Videre informeres det om funn av miltbranninfisert heroin i kroppene til minst 12 brukere i Europa de siste fem månedene. De fleste har mistet livet etter å ha fått i seg dødsbakterien.

Interessant:
CNN, Opinion 08. november 2012:
The end of the war on marijuana by Roger A. Roffman.

The historic measure to regulate and tax marijuana in Washington State deserves to be looked at closely as a model of how legalization ought to be designed and implemented elsewhere in America.

dittOslo.no 07. november 2012:
- Det er på linje med drapsforsøk av Pål Magnus Tømmervold.

Kyniske narkoselgere og kjøttetende «krokodille-dop» er blitt de narkomanes store frykt i Oslo.

NRK, Østlandssendingen 02. november 2012:
Stor pågang hos Prindsen mottakssenter av Andrea R. Kluge.

Kapasiteten er allerede for dårlig. Etterspørselen dekkes ikke, det er for lite.

Dagbladet 01. november 2012:
Manglende toleranse for rus av Arild Knutsen, FHN.

Det er grunn til å ta situasjonen ved Strandveien Boliger i Asker alvorlig. De ansatte skal ikke være nødt til å gå livredde på jobb. Det er ingen tvil om at tilstandene som Dagbladet avdekker, gir grunn til..

NRK, Østlandssendingen 28. oktober 2012:
Færre døde av overdose i 2011 av Kjersti Kanestrøm Lie.

Likevel er Norge fremdeles på europatoppen når det gjelder overdosedødsfall.

VG-Nett 27. oktober 2012:
Nesten 300 døde av overdose ifjor av Bjørn-Martin Nordby.

294 personer døde av overdoser i Norge i 2011. Neste år vil regjeringen legge en ny overdosestrategi, men politikerne møter fortsatt kritikk for manglende satsning. Leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk mener heller ikke at man kan takke politikerne for...

Byavisen 23. oktober 2012:
Krever en human narkotikapolitikk av Janne G. Sørgulen.

Nystiftede FHN, Hordaland vil legalisere narkotiske stoffer og dele ut brukerutstyr i Nygårdsparken. Byråd Lisbeth Iversen er uenig, men ønsker gjerne debatt. Les hele Byavisen her.

Aftenposten 18. oktober 2012:
Politiet: Vi trenger hjelp av vektere av Andreas Bakke Foss.

Politiet innrømmer at de vil trenge hjelp fra private sikkerhetsaktører for å møte folks krav om sikkerhet.- Et trist signal. Det gir et inntrykk av at politiet har gitt opp, sier Arild Knutsen, leder for Foreningen for human narkotikapolitikk. Mens befolkningen øker, går antall politifolk pr. innbygger i Norge ned. Samtidig blir private...

Dagbladet 17. oktober 2012:
Forslag om heroinassistert rehabilitering inn til siste veksling av Arild Knutsen, FHN.

Spørsmålet om utdeling av heroin fortjener bredde i nasjonalforsamlingen. Ikke å bli diktert av Arbeiderpartiets stortingsgruppes flertall alene.

Stortinget .no 16. oktober 2012:
FHN på høring hos Helse- og omsorgskomiteen om Stortingsmelding nr 30. "Se meg"

Arild Knutsen og Brita Rønbeck Bølgen representerte FHN. Her og her kan man se hele høringen, i to deler

Avisa Nordland.no 16. oktober 2012:
Tar opp utdeling av heroin av Helge Rønning Birkelund.

Oslo (ANB): Verken utdeling av heroin, opprettelse av statlige mottak eller avkriminalisering er en del av forslagene i rusmeldingen som diskuteres i Stortinget tirsdag. Foreningen for human narkotikapolitikk får siste ordet når Helse- og omsorgskomiteen tirsdag starter behandlingen av rusmeldingen med en komitéhøring. Men om Arild Knutsen og hans forening får gjennomslag for

Bergens Tidende 11. oktober 2012:
På tide med en human narkotikapolitikk av Rolf Steinar Haugen og Gunn Marit Berentsen.
Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) starter opp fylkeslag i Hordaland. Fordi vi har tro på at engasjerte mennesker kan utgjøre en forskjell gjennom kunnskap og opplysning. Selv om oppgaven er å snu en 40 år gammel retning som har gjort vondt verre.

NRK, Hordaland 11. oktober 2012:

Stortinget.no:
FHN er nå inne på høringen.

Aftenposten.no 05. oktober 2012:
Rusmisbrukerforening føler seg utelatt fra høring om rusmiddelpolitikk av Olav Eggesvik.

Flere aktører er invitert til høringen, men Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) er utelatt. - Det er veldig spesielt. Vi er en brukerorganisasjon med høy politisk profil. Vi er kjent for å være den organisasjonen med tettest kontakt til dem det gjelder, sier Knutsen til Aftenposten.no.

Interessant:
Politiken.dk 05. oktober 2012:
Misbrugere skal redde hinnanden ved overdosis av Jakob Sheik.

Sammen med Enhedslisten har regeringen valgt at afsætte 6 millioner kroner til at udlevere såkaldte overdosispakker til de hårdest ramte stofmisbrugere. Pakkerne, der vil indeholde udstyr til genoplivning og doser af modgiften Naloxon, skal..

Krf.no
Human narkotikapolitikk? Dagrun Eriksens blogg.

Vi kan ikke la mennesker få ødelegge livene sine med rus i fred. Det er ikke bare jakten etter pengene som ødelegger relasjoner, det er rusen og de prioriteringer du som rusa far eller datter gjør. Legalisering vil ikke gi brukere et godt liv. Det vil kanskje skape litt fred for..

Budstikka.no 01. oktober 2012:
Ingen flere «Sensation» på Telenor Arena av Martin Wright.

Narkotikamisbruket under årets arrangement skal være en av grunnene. I kjølvannet av årets arrangement kritiserte Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) politiet for at..

Radio Norge 26. september 2012:
Debatt om Ruters bøtelegging av tiggere og narkomane uten billett.

Mazyar Keshvari og Arild Knutsen i debatt på Norgesmagasinet om Ruters bøtelegging av narkomane og tiggere. Programleder: Glenn Due-Sørensen.

VG 21. september 2012:
Her er Støres største utfordringer av Ola Mjaaland.
Her er kravene og utfordringene til Jonas Gahr Støre, fra helsevesenet og eksperter. Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, møtte den nye ministeren på Slottsplassen...

Nettavisen 21. september 2012:
Har feilet i 50 år med et spinnvilt eksperiment av Henrik Arneberg.

Knutsen klarte akkurat å huke tak i den nybakte helseministeren, gi ham en blomsterkvast og si sin mening om den norske rusomsorgen. Støre nikket, bukket og takket, før han raskt satte seg inn i en svart BMW og forsvant.

VG-Nett 19. september 2012:
Så lett får narkomane kjøpt heroinoppløsende sitronsyre av Sissel Kruse Larsen og Bjørn-Martin Nordby.

Vidgis Vindenes, avdelingsdirektør for rettsmedisin og rusmiddelforskning ved Folkehelseinstituttet (FHI), forteller at de ikke har forsket konkret på eventuelle helseskader ved bruk av sitronsyre blandet med heroin. For inngående kunnskap om sitronsyrens virkning viser hun til leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Budstikka.no 17. september 2012:
Politiets narkoaksjoner er meningsløse av Erik Tangen.

Politiaksjonen på Sensation viser at trusler om straff ikke påvirker narkotikabruken, mener Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN).Det er rett og slett et pinlig skue, sier leder Arild Knutsen, med henvisning til den storstilte politiaksjonen på dansefesten Sensation Innerspace lørdag.

Sapsborg Arbeiderblad 13. september 2012:
Joda, Forsberg ble nok felt av åpenhet av Arild Knutsen, FHN.
Den farligste bruk av narkotika er den retoriske. Der cannabis urettmessig slås i hartkorn med sterkere stoffer. Lyngstad siterer en (vill) leder av et rusteam som forteller at tilgjengelig forskning viser at såkalte..

Radio Norge 09. september 2012:
Gjest i Panorama: Arild Knutsen, leder i FHN. Programleder: Anders Høglund.
Kjente mennesker og folk med sterke historier er gjester hos Anders, som synes alt kan snakkes om. Hva skjer etter døden? Hva skjedde før livet? Er mennesket mer verdt enn flua? Panorama er  filosofisk og leker med de evige spørsmålene. Programlederen tror ikke på noe, men lurer på alt.

abcnyheter.no 08. september 2012:
Marihuana gjør deg dummere? av Arild Knutsen, FHN.

At rusmiddelbruk innebærer risiko trenger man neppe å være forsker for å forstå. Likevel viser ikke denne undersøkelsen at cannabis er «farlig». Derimot indikerer den kun at jevn hyppig bruk fra tidlig ungdom og utover i voksen alder kanskje svekker tankeevnen noe.

Rus.no 03. september 2012:
Berømmer stortingsrepresentant Thor Erik Forsbergs åpenhet om kannabisbruk.

Beklagelsene bør han derimot trekke, skriver Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, i denne pressemeldingen. Ifølge Knutsen bidrar Aps Nominasjonskomité håndtering av Thor Erik Forsbergs åpenhet omkannabisbruk, til å opprettholde sosial ekskludering av mennesker som har brukt stoff

Rus.no 03. september 2012:
Makt og omsorg av Astrid Renland.

Fredag 24. august sparket Kirkens Bymisjons tiltak, A-Sentret og Holmen, i gang semestrets ruskonferanser på Litteraturhuset med temaet: De ansvarsløse? – Rusinntak som symptom eller viljestyrt handling? Leder for forening for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen, utfordret både forbudspolitikken og sykdomsforståelsen ved av-naturalisere reguleringstiltakene.

Interessant:
Sarpsborg Arbeiderblad 03. september 2012:
Jeg beklager tillitsbruddet av Halvor Titlestad.

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) forteller i dette intervjuet åpent om at han brukte cannabis for å takle livskriser.

Nettavisen 30. august 2012:
Spice: Ser ut som godteri, kan knuse psyken din av Henrik Arneberg.

- Disse farlige stoffene produseres for å omgå de forbudte stoffene. Problemet er at ingen han kontroll over hva stoffene inneholder eller hvilken effekt de har. Økt listeføring av syntetiske stoffer vil kun føre til at enda flere nye syntetiske stoffer utvikles, mener Knutsen.

Bymisjon.no 24. august 2012:
Rus, tillit og ansvar

Hvilken myndighet og hvilket ansvar har en rusavhenging i eget liv? Hva med tilliten til en behandlingsinstitusjon som både er «dommer» og omsorgsgiver.Dette var noen av spørsmålene da to av Kirkens Bymisjons rustiltak inviterte til seminar og fagutveksling om..

Nyemeninger.no 13. august 2012:
Skremmende straffementalitet hos Legemiddelverket av Arild Knutsen, FHN.

Med et økende antall stoffer på narkotikalisten vil stadig flere og farligere stoffer skapes. Dette vil vanskeliggjøre alle gode politiske og helsemessige intensjoner hva gjelder rusproblematikken. Og det vil skade mange generasjoner fremover.

VG Nett 11. august 2012:
Advarer om at «krokodille-dopet» kan være på vei sørover av Bjørn-Martin Nordby.

Det svært skadelige syntetiske heroinet «krokodil» kan allerede ha spredd seg fra Tromsø til andre deler av landet.

Aftenposten 04. august 2012:
Forsinker livreddende behandling av narkomane av Mats Bleikelia..

Eksperter vil fjerne monopolet på medikamentell behandling av narkomane. – Pasienter omkommer fordi de avskjæres fra livreddende medisin.

Nettavisen.no 03. august 2012:
Når man er desperat nok tar man alt uansett av Henrik Arneberg.

- Vi vet ikke hvordan vi kan oppdage miltbrannsmitte, hvor man skal be om hjelp og har ikke fått noe informajon. Selv om vi er livredde for å smittes er problemet er at avhengigheten tar overhånd.

VG.no 03. august 2011:
Kjøttetende «krokodille-dop» oppdaget i Norge av Bjørn-Martin Nordby.
Det svært farlige syntetiske stoffet «krokodil» ble nylig påvist hos en rusmisbruker i Tromsø. Nå fryktes det at norske heroinmisbrukere skal selge «billig-heroinet» for å finansiere eget bruk.

NRK, Kveldsnytt 02. august 2012:
Farlig partydop av Johan Lie Hammerstrøm.

Ny type partydop (5-it), som ligner på extacy, har har ført til 14 dødsfall i Sverige denne våren og sommeren. Tollvesenet i Norge har nå gjort første beslag.

Nettavisen 01. august 2012:
Jeg har skrevet en del siste-hilsener i sommer av Henrik Arneberg.

Tall Velferdsetaten har utarbeidet for Nettavisen viser at sprøyterommet hadde nesten tre ganger så mange overdoser i juli i år, sammenlignet med samme måned året tidligere.

VG.no 30. juli 2012:
Flere miltbrannsmittede i Europa - kan ha nådd Norge av Bjørn-Martin Nordby.

Leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk synes det er svært bekymringsfullt at bakterien nærmer seg Norge, og at man ikke vet om den allerede er i landet. Han oppsøker nesten daglig rusmisbrukere på gaten i Oslo.

Bergensavisen 17. juli 2012:
Frykter mer hiv-smitte av Geir Jetmundsen.

– Ungdommer ned i 18–19 årsalderen løper rundt i parken og leter etter brukte
sprøyter. Dette er dramatisk. Det sier lederen i Foreningen for human ruspolitikk, Arild Knutsen. BA var med Knutsen i Nygårdsparken i går. – Situasjonen er prekær. Etter at Strax-huset har flyttet til sine nye lokaler har besøkstallet blitt halvert.

Nettavisen.no 09. juli 2012:
Miltbrannsmitte kan havne i Norge av Martin Jacob Kristoffersen og Henrik Arneberg.
- Det er stor fare for at dette heroinet havner i Norge. De smittede opplever forferdelige smerter og sykdommen kan føre til organsvikt og død. Men det er de mest slitne narkomane som er mest utsatt. De har brukt opp blodårene og injiserer intramsukulært, som øker faren for sykdomsutbrudd, sier Knutsen.

NRK.no 09. juli 2012:
Frykter miltbranninfisert heroin av Kristine Hirsti.
Foreningen for human narkotikapolitikk frykter at heroin med miltbrannnbakterien kan være på vei inn i Norge. Heroinen har tatt flere liv i Danmark og Tyskland.

NRK Ukeslutt 07. juli 2012:

Debatt om Sentrumprosjektet/politiaksjonen mot rusmiljøet med stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen og leder i Foreningen for human narkotikapolitikk Arild Knutsen. I reportasjen blir Knut Jansen fra Plata-miljøet intervjuet.

VG.no 06. juli 2012:
Varsler høysesong for «narkoturister» i Oslo av Bjørn-Martin Nordby.

Sommeren er høysesong for misbrukere som kommer til Oslo for å kjøpe stoff. Arild Knutsen frykter de blir offer for det sterke dødsdopet som sirkulerer i gatene.

Interessant:
Aftenposten, kronikk 05. juli 2012:
Ikke et forsøk verdt? av Olav S. Hansen, rusavhengig.

Jeg er en av dem som kunne ha fått et bedre liv med en medikamentell behandling med heroin. Det er en temmelig slitsom hverdag jeg opplever som rusavhengig, og jeg har av og til tenkt at det kanskje en gang ville komme noe som kunne hjelpe meg ut av det permanente kjøret etter..

NRK, Østlandssendingen 04. juli 2012:
Frykter «dødsdop» i Oslo av Henriette Mordt og Kalle Turkerud.

– Jeg kan dessverre bekrefte at den finnes en type heroin som er særlig sterk. Jeg har ikke sett noe sånt i miljøet på i hvert fall 20 år, sier Knutsen.

 

Interessant:
Aftenposten 04. juli 2012:
Hvis doplangeren er et offer av Inger Anne Olsen.
Hasjselgerne. De jages og fengsles og kastes ut av landet. Doplangerne er unge og utenlandske, og hatet av mange. Men hva gjør vi hvis de viser seg å være ofre for menneskehandel?

Aftenposten.no 03. juli 2012:
Advarer mot «dødsdopet» av Jørgen Svarstad.

Det sterke heroinet er mørkt, hardt og klumpete og har ført til høye overdosetall på sprøyterommet den siste halvannen uken. Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, kjenner godt til heroinet.

VG 01. juli 2012:
Heroinassistert rehabilitering anbefalt av EU - avvist i Norge av Arild knutsen, leder i FHN.
Etter år med utredning der to helseministere på rad har blitt overbevist, lyder den kontante avvisningen fra Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Thomas Breen at behandlingen hjelper for få og at det derfor ikke er noe å satse på.

Dagbladet 01. juli 2012:
Vellykket narkotikapolitikk, liksom! av Arild Knutsen, leder i FHN.

Narkotikameldingen likner mest på en situasjonsrapport med utpreget velbehag over egen politikk. Den skal videreføres med få endringer. I de fleste norske medier kom et, fra regjeringen velregissert, oppslag om at norsk ungdom er minst ruset i Europa. Basert på en ESPAD-undersøkelse som gjengis i rusmeldingen, der..

Første halvdel av 2012

Nyheter fra 2011. Nyheter fra 2010. 2009. 2008. 2007/2006 

Nyheter fra 2011. Nyheter fra 2010. 2009. 2008. 2007/2006

  

 

Ønsker du å melde deg inn i
Foreningen for human narkotikapolitikk?

FHN trenger din støtte. Medlemskap er den viktigste støtten vi kan få. Enhver som støtter vårt arbeid og slutter seg til våre vedtekter kan melde seg inn. Medlemskontingenten er kr.200,- pr. år.

Elektronisk innmeldingsskjema
Du kommer automatisk tilbake til fhn.no etter innsending.
Alternativt kan du sende dette innmeldingskjemaet (PDF) i posten.
Du er sikret anonymitet ved medlemsskap.

Ønsker du å gi en gave?:
Kontonummer: 6011 06 66538

FHN er i 2011 økonomisk støttet av Helsedirektoratet.
Vi takker for bidrag fra Kaja og Bårds fond for gode formål.


Om Foreningen for human narkotikapolitikk:

FHNs vedtekter.

Vedtekter for lokallag.

Besøksadresse: Arbeidersamfunnets Plass 1. (5. etg. I samme bygning som Sentrum Scene, inngang fra Torggata.)
Postadresse: Postboks 8895
Youngstorget, 0028 Oslo

Telefon: 947 85 156


Faste åpningstider: tirsdag, onsdag og torsdag 13.00. - 17.00.

Vi tilbyr foredrag, ruspolitiske innlegg og forebyggingssamtaler. For studenter og elever, institusjoner, på rusfeltets fagkonferanser, seminarer og stiller gjerne til ruspolitisk debatt.

Brosjyre: Hva er mitt ansvar? Et foredrag for ungdom om rus, rusproblematikk og vårt felles samfunnsansvar (pdf)

FHN driver oppsøkende virksomhet i Oslo Sentrum, vi tilbyr bistand, oppfølging og deler ut smitteforebyggende og skadereduserende utstyr, utover kommunens tilbud.

Vi samarbeider med øvrige brukerorganisasjoner og mange andre instanser på rusfeltet.


Styret:
Leder, Arild Knutsen
Nestleder, Heidi Horgen
Kasserer, Tonje Jevari
Styremedlem, Nina Helen Sølling
Styremedlem, Brita Rønbeck Bølgen
Varamedlem, Atle Beckmann
Varamedlem, Lill Hansen
Varamedlem, Jon André de Voogd

Årsmelding for 2011 Årsregnskap 2011 (Pdf)

Kontakt:
Arild Knutsen tlf: 472 61 057
arild.knutsen(at)fhn.no
Heidi Horgen tlf: 993 87 738
heidi(at)fhn.no
Tonje Jevari tlf: 909 31 860
tonje(at)fhn.no

Nina Helen Sølling: 464 29 396
nina(at)fhn.no
Organisasjonsnummer: 990538077


Minnemarkering Foran Stortinget
hver første onsdag i måneden kl. 17-18

I 2009 døde 183 mennesker av overdoser. Siden 1996 har mer enn 3 000 liv gått tapt. Brukere, pårørende og brukervenner ønsker å minnes dem og drømmene de bar på. Foreningen for human narkotikapolitikk legger til rette for at man kan legge ned blomster, bilder og tenne lys i stille markering. Første onsdag i hver måned minnes vi våre falne venner og slektninger.

Minnemarkering
Alle ønskes av hjertet velkommen.


FHN på:


Snakk om rusAv: Geir Hjelmerud.

FHNs høringssvar om Stoltenbergutvalgets: Rapport om narkotika
Det finnes åpenbart få begrensninger for hvor mye og hvordan man kan jage, straffe og plage narkomane, men i helsevesenet finnes det åpenbart store begrensninger for hvor mye og hvordan man kan hjelpe de samme.
FHNs høringssvar om retningslinjer og forskrifter for legemiddelassistert rehabilitering (LAR) (pdf).
Av Heidi Horgen, Eva Magdalena Stambøl og Arild Knutsen. 

Temamøte: Human Narkotikapolitikk from ReadyMedia on Vimeo.


Anbefales: Masteroppgaven til kriminologistudent Eva Magdalena Stambøl: Amending the Global Discourse on Narcotic Drugs


 


 


Talen til Thorvald Stoltenberg, ved utdelingen av Brukervennprisen 2011. Av Arild Knutsen.
 

Arild Knutsens innlegg om heroinassistert rehabilitering på høringskonferanse:
 
Arild Knutsens innlegg om MO-sentre og avkriminalisering på høringskonferanse:
 

 


 


Ikke mobb kameraten min heller.


En av demokratiets viktigste verdier er friheten til å leve livet i samsvar med egne idealer uten å risikere forfølgelse for disse.


Stans krigen mot narkotika! Angrepene er uten presisjon og rammer uskyldige medisinavhengige og rekreasjonsbrukere.


Anerkjennelse av menneskets iboende verdighet og av de like og ukrenkelige rettighetene tilhørende alle medlemmer av den menneskelige familie er grunnlaget for frihet, rettferdighet og fred i verden. (Menneskeretterklæringens forord) 
Foto: Arild Knutsen (2011)